Proteines receptek - Ha már unod a fehérje szeleteket

 

Szénhidrát csökkentett gluténmentes fehérje pizza

A tésztához:

> 1 tojás

> 25 g ízesítetlen fehérjepor

> 15 g gluténmentes liszt (én gluténmentes zabpehelylisztet használok) 

> 1ek olíva olaj 

Ízesítésnek a tetejére:

  • 3-4 evőkanál natúr paradicsomszósz vízzel hígítva
  • fűszerek: bazsalikom, oregánó, majoranna, só, bors (én egy kis erős paprikát is vágok bele)
  • magas hústartalmú sonka
  • light mozzarella sajt
  • ízlés szerint tehetsz rá zöldségeket pl: paprikát, paradicsomot, hagymát.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól elkeverjük. A liszt típusától függően lehetséges, hogy kell hozzá egy kevés víz. Egy enyhén lisztezett serpenyőben kisütjük a tésztát. Megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a többi feltétet is és egy előmelegített sütőben  készre sütjük. 

 


Szafi Free vegán proteines szénhidrát csökkentett cukkinis brownie

Hozzávalók (8 szelethez):

> 300 g cukkini

> 100 g kókusztej

> 4 g rum aroma

> 30 g Szafi Reform kakaópor

> 50 g Szafi Free karobos protein shake por

> 50 g Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék

> 50 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin liszt

> 15 g Szafi Reform négyszeres erejű édesítő

Elkészítés:

A cukkinit a tejjel leturmixoltam, majd hozzáadtam a többit. Sütőpapírral bélelt formába simítottam, és 175 fokon, légkeveréssel 25 perc alatt megsütöttem.

 

 

Proteines bogyós gyümölcsös gluténmentes zabmuffin

 Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 120 gramm Szafi Reform gluténmentes zabliszt
  • 30 gramm Szafi Free protein smoothie alappor
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk.  édesítő
  • 1, 5 dl kókusztej
  • 100 gramm bogyós gyümölcs
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • 1 mk. vanília őrlemény vagy aroma
  • hozzáadott cukortól mentes mogyoróvaj (elhagyható)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a édesítővel, tejjel habosra verjük, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez és csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, azután óvatosan, a másik masszába forgatjuk.
Muffin formákba adagoljuk félig, minden muffin közepébe teszünk 1 tk mogyoró vajat, 1 szem málnát, pár szem áfonyát, majd a tészta masszával befedjük. Én fix formát használok így minimális kókusz zsírral kenem ki tészta helyét, de ha szilikonos formát használsz, ott a kenés elhanyagolható.

Sütőtől függően 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ebből az adagból nekem16 db lett.

 

 

Gyömbéres-narancsos, proteines muffin

Hozzávalók:
  • 75 g Szafi Reform süteményliszt 
  • 25 g Bio Tech ISO Whey Zero fehérjepor 
  • 180 g light túró
  • 2 db tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 2 kk fahéj
  • 1tk gyömbér
  •  édesítőszer (ízlés szerint)
  • 1 db narancs szeletekre szedve

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozom és  muffin
formába kanalazom. Mindegyik muffinba 1-1 cikk narancsot teszek és 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütöm.

 

 

Proteines keksz

Hozzávalók: 
 
> 300 g víz

> 90 g Csokis fehérjepor 

> 180 g Szafi Reform paleo süteményliszt 

> 40 g kókuszolaj 

> 100 g hozzáadott cukormentes  csokoládé (kis darabokra vágva) 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, amiket vékonyra lapítunk. 180 fokon sütjük, amíg porhanyós állagú nem lesz.



Omlós-diétás zabkeksz

Hozzávalók

  • 1 db nagy tojás
  • 60 g  apró szemű zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt vagy ledarát zabpehely
  • 30 g fehérjepor
  • 2 közepes db banán
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 ek édesítőszer
  • 1 dl növényi tej 
  • 1 kisebb marék mazsola vagy apróra zúzott dió vagy mogyoró

Elkészítés:

Mindent belehelyezünk egy nagyobb edénybe, és alaposan összekavarjuk.
Annyi tejet adjunk a masszához, hogy kézzel könnyen formálható legyen. 
Kis lepényszerű alakzatokat formálunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 170 fokon.
 
Vigyázz, hogy ne pörköld oda az alját, illetve ne süssük túl, mert akkor könnyen ki fog száradni! Akkor már jó lesz a kekszünk, ha a közepe egy nagyon picit még puha.
 
 
 

Csokifagyi fehérjével

Hozzávalók:

> 200 g light krémtúró 
> 30 g csokoládés fehérjepor 
> 1 púpozott ek zsíeeszegény kakaópor 
> 1 db közepes avokádó  
> édesítőszer ízlés szerint 
> 2 ek light joghurt 

Elkészítés:

Az avokádó belsejét hámozzuk ki, majd turmixgéppel egy kanál joghurttal pépesítsük össze. A többi összetevőt is keverjük el, majd adjuk hozzá az avokádó-pürénket. Ha már minden egy edényben van, akkor a botmixerrel menjünk még egyszer át rajta a homogénebb állapotért. 
 
Fagyasztható edénybe belekanalazva a masszát dobjuk be a frigóba! Fontos, hogy ha nem egy masszív tömböt akarunk később nyalogatni, akkor célszerű 10-20 percenként villával kissé átkeverni, utána hagyni, hogy szépen megfagyjon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések