Megunhatatlan csirke receptek

Csirkemell fűszeres cseresznye raguval

Hozzávalók:

> 1 evőkanál light vaj 

>  kókusz zsír

> 1 dl vörösbor 

> 4 kisebb szelet csirkemell 

> 2 csapott evőkanál étolaj 

> 1 nagy bögre kimagozott cseresznye 

> 1 teáskanál méz 

> ízlés szerint só, bors, kakukkfű, szegfűszeg  

> 1 deci tejszín 

Elkészítés:

Süsd meg a besózott húst a forró kókusz zsírban keverékén, majd tedd félre pihenni. Tedd a maradék zsírba a vajat és add hozzá a cseresznyét. Néhány perc után öntsd fel a borral és fűszerezd. Add hozzá a mézet, egy kevés sót és a tejszínt is, majd tálald a ragut a húsok tetején.

 

Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Hozzávalók :

> 4 darab csirkemellfilé

> 20 szem koktélparadicsom

> 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa

> 10 dkg bazsalikomos pesztó

> olívaola

> só, bors

A csirkemelleket vágjuk be oldalról és hajtsuk ki aztán kenjük meg a pesztóval és  hajtsuk vissza. Figyeljünk arra, hogy ne az összes pesztót használjuk fel a mellek kenéséhez, nagyjából egy evőkanál pesztót hagyjunk meg.  Sózzuk és borsozzuk a húst. 

Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsünk rá olívaolajat, süssük körbe a húsokat. Majd tegyük őket félre. A sütésből visszamaradt olajra szórjuk a morzsát, adjuk hozzá a maradék pesztót, és egy-két perc alatt pirítsuk össze. Ahogy a húst, ezt sem kell pirítani, mert még sülni fog.  

Egy tűzálló tál aljára szórjuk a morzsa felét, tegyük rá az elősütött csirkemelleket, helyezzük közéjük a megmosott egész koktélparadicsomokat, és szórjuk a tetejére a maradék morzsát. 

Magas fokozaton kb 200 fokon süssük nagyjából 20 percig.

 

Grillezett csirke korianderrel és csilivel

Hozzávalók:

> 6 csirkecombfilé  félbevágva

A koriander-csili mártáshoz:

 
• > medvehagyma durvára vágva

> 2 teáskanál fokhagymakrém

•> 1 teáskanál zúzott piros csili

> 1 csokor friss korianderlevél

> édesítőszer 

> 1 evőkanál halszósz

> 60 ml zöldcitrom-lé

A csicsriborsó-salátához:

•> 2 × 300 g konzerv csicseriborsó, leöblítve és leszűrve

> 2 közepes paradicsom, durvára vágva

> ízlés szerinti mennyiségű póré hagyma, finomra vágva

> 2 evőkanál zöldcitrom-lé

> 1 csokor friss korianderlevél

> 1 evőkanál olívaolaj

A mártás elkészítéséhez érdemes aprítógépet használnunk, hogy kellően finomra tudjuk darabolni a hagymát, a fokhagymát, a csilit, a koriandert.  Keverjük hozzá az édesítőt, az olajat, végül a zöldcitrom-lét is. Végül egy nagyobb tálban keverjük össze a csicseriborsóval.

Serpenyőben süssük majdnem készre a csirkét kisebb adagokban, majd kenjük meg a húsokat a koriander-csili mártás felével, és süssük további öt percig, amíg teljesen átsül. Az így elkészített húst a maradék mártással meglocsolva, csicseriborsó-salátával körítve tálaljuk.


 

Kapros-kukoricás csirkemellsaláta zellerrel

Hozzávalók:

> 1 nagyobb darab kaliforniai paprika felkockázva 

> 1 darab főtt csemegekukorica konzerv 

> 2 kisebb szál szárzeller apróra vágva 

> 1 pohár alacsony zsírtartalmú tejföl 

> ízlés szerint só, bors, kapor 

>  4ek  light majonéz 

25 deka csirkemell felcsíkozva

Elkészítés:

Ezzel a salátával sem lesz túl sok dolgod, csak a grillen vagy egy kevés olajban megsütni a szoba hőmérsékletű, besózott és borsozott húst, majd a többi hozzávalóval jól összeforgatni. Ezek után – ha van annyi időd – adj neki néhány órát a hűtőben, és már tálalhatod is.

 

 

Balzsamos csirkecombok

Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb, a bőrével együtt
• 1,5 evőkanál méz
• 4 evőkanál balzsamecet
• egy csokor rozmaringág

A csirkecombokat tisztítsd meg. A bőre alatt lazítsd fel, és dugdosd alá a rozmaringágakat. Tedd be egy sütőzacskóba. Keverd össze a mézet és a balzsamecetet úgy, hogy a méz feloldódjon benne, és locsold meg vele alaposan a csirkecombokat. Kösd össze a zacskót, tedd egy tepsire, és süsd a húst készre.

Amikor elkészült, nyisd szét a zacskót, locsold meg a szafttal, és tedd vissza pár percre a sütőbe, hogy a teteje egy kissé megpiruljon.

 

Citromos csirkeleves

  Hozzávalók: 
 
> 1 db Knorr Tyúkhúsleveskocka
> 1 db csirkemell
> 1 fej vöröshagyma
> 1 közepes sárgarépa
> 1 szár szárzeller
> 1 gerezd fokhagyma
> 1l forró víz
> 0.5 db citrom
> 2 ek olaj
> 1 db babérlevél
> 1 csokor petrezselyem zöld
> 1 csipet
> 1 csipet fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

0 perc
A csirkemellet enyhén sózzuk és borsozzuk, majd kisujjnyi vékony szeletekre vágjuk és hirtelen átsütjük a felforrósított olajon. Ha kész, kivesszük és félretesszük.
A zöldségeket felvágjuk és rövid ideig dinszteljük a visszamaradt olajon, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet és felforraljuk.
A csirkehúst villával kisebb darabokra szedjük, majd visszarakjuk a zöldségekhez.
Hozzámorzsoljuk a Knorr Tyúkhúsleves kockát és 10-15 percig gyöngyöztetve főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A végén hozzáadjuk a fél citrom levét és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések