Megunhatatlan csirke receptek
Csirkemell fűszeres cseresznye raguval
Hozzávalók:
> 1 evőkanál light vaj
> kókusz zsír
> 1 dl vörösbor
> 4 kisebb szelet csirkemell
> 2 csapott evőkanál étolaj
> 1 nagy bögre kimagozott cseresznye
> 1 teáskanál méz
> ízlés szerint só, bors, kakukkfű, szegfűszeg
> 1 deci tejszín
Elkészítés:
Süsd meg a besózott húst a forró kókusz zsírban keverékén, majd tedd félre pihenni. Tedd a maradék zsírba a vajat és add hozzá a cseresznyét. Néhány perc után öntsd fel a borral és fűszerezd. Add hozzá a mézet, egy kevés sót és a tejszínt is, majd tálald a ragut a húsok tetején.
Morzsás-bazsalikomos csirkemell
Hozzávalók :
> 4 darab csirkemellfilé
> 20 szem koktélparadicsom
> 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
> 10 dkg bazsalikomos pesztó
> olívaola
> só, bors
A csirkemelleket vágjuk be oldalról és hajtsuk ki aztán kenjük meg a pesztóval és hajtsuk vissza. Figyeljünk arra, hogy ne az összes pesztót használjuk fel a mellek kenéséhez, nagyjából egy evőkanál pesztót hagyjunk meg. Sózzuk és borsozzuk a húst.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsünk rá olívaolajat, süssük körbe a húsokat. Majd tegyük őket félre. A sütésből visszamaradt olajra szórjuk a morzsát, adjuk hozzá a maradék pesztót, és egy-két perc alatt pirítsuk össze. Ahogy a húst, ezt sem kell pirítani, mert még sülni fog.
Egy tűzálló tál aljára szórjuk a morzsa felét, tegyük rá az elősütött csirkemelleket, helyezzük közéjük a megmosott egész koktélparadicsomokat, és szórjuk a tetejére a maradék morzsát.
Magas fokozaton kb 200 fokon süssük nagyjából 20 percig.
Grillezett csirke korianderrel és csilivel
Hozzávalók:
> 6 csirkecombfilé félbevágva
A koriander-csili mártáshoz:
• > medvehagyma durvára vágva
> 2 teáskanál fokhagymakrém
•> 1 teáskanál zúzott piros csili
> 1 csokor friss korianderlevél
> édesítőszer
> 1 evőkanál halszósz
> 60 ml zöldcitrom-lé
A csicsriborsó-salátához:
•> 2 × 300 g konzerv csicseriborsó, leöblítve és leszűrve
> 2 közepes paradicsom, durvára vágva
> ízlés szerinti mennyiségű póré hagyma, finomra vágva
> 2 evőkanál zöldcitrom-lé
> 1 csokor friss korianderlevél
> 1 evőkanál olívaolaj
A mártás
elkészítéséhez érdemes aprítógépet használnunk, hogy kellően finomra tudjuk darabolni a hagymát, a fokhagymát, a
csilit, a koriandert. Keverjük hozzá az édesítőt, az olajat, végül a
zöldcitrom-lét is. Végül egy nagyobb tálban keverjük össze a csicseriborsóval.
Serpenyőben süssük majdnem készre a csirkét kisebb adagokban, majd kenjük meg a húsokat a koriander-csili mártás felével, és süssük további öt percig, amíg teljesen átsül. Az így elkészített húst a maradék mártással meglocsolva, csicseriborsó-salátával körítve tálaljuk.
Kapros-kukoricás csirkemellsaláta zellerrel
Hozzávalók:
> 1 nagyobb darab kaliforniai paprika felkockázva
> 1 darab főtt csemegekukorica konzerv
> 2 kisebb szál szárzeller apróra vágva
> 1 pohár alacsony zsírtartalmú tejföl
> ízlés szerint só, bors, kapor
> 4ek light majonéz
> 25 deka csirkemell felcsíkozva
Elkészítés:
Ezzel a salátával sem lesz túl sok
dolgod, csak a grillen vagy egy kevés olajban megsütni a
szoba hőmérsékletű, besózott és borsozott húst, majd a többi hozzávalóval
jól összeforgatni. Ezek után – ha van annyi időd – adj neki néhány órát
a hűtőben, és már tálalhatod is.
Balzsamos csirkecombok
Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb, a bőrével együtt
• 1,5 evőkanál méz
• 4 evőkanál balzsamecet
• egy csokor rozmaringág
A csirkecombokat tisztítsd meg. A bőre alatt lazítsd fel, és dugdosd alá a rozmaringágakat. Tedd be egy sütőzacskóba. Keverd össze a mézet és a balzsamecetet úgy, hogy a méz feloldódjon benne, és locsold meg vele alaposan a csirkecombokat. Kösd össze a zacskót, tedd egy tepsire, és süsd a húst készre.
Amikor elkészült, nyisd szét a zacskót, locsold meg a szafttal, és tedd vissza pár percre a sütőbe, hogy a teteje egy kissé megpiruljon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése